Skład i wartości odżywcze pieczywa

Pieczywo bezglutenowe na naturalnym zakwasie LADY BAKER
chleby 470 g, bułki 90g, bułka burger 140 g, bagietki 260 g

Mąki użyte w wypiekach są produktami bezglutenowymi, z badaniami na brak zawartości glutenu do każdej dostawy. Bezpieczne bezglutenowe są także inne surowce używane w naszych chlebach i wypiekach, jak np. ziarna czy sól.
Na terenie całego zakładu nie ma produktów, które mogłyby zawierać gluten lub go zawierają.

Bezglutenowe PIECZYWO TRADYCYJNE ryżowo-ziemniaczane na zakwasie
składniki: mąki ryżowa, mąka ziemniaczana, mąka lniana, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody

wartości odżywcze w 100 g wypieku :
wartość energetyczna – 164 kcal
tłuszcze – 0,67 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,30 g
węglowodany 32,04 g, w tym cukry 0,56 g
błonnik – 5,70 g
białko – 3,95 g
sól – 1,71 g

Bezglutenowe PIECZYWO WIEJSKIE na zakwasie
składniki: mąki: ryżowa, mąka ryżowa pełnoziarnista z brązowego ryżu, mąka lniana, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody

wartości odżywcze w 100 g wypieku :
wartość energetyczna – 150 kcal
tłuszcze – 0,81 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,33 g
węglowodany 27,14 g, w tym cukry 0,64 g
błonnik – 7,00 g
białko – 4,43 g
sól – 1,71 g

Bezglutenowe PIECZYWO 3 ZIARNA ryżowe na zakwasie z mąką pełnoziarnistą ryżową i ziarnami słonecznika, dyni i siemienia lnianego złotego
składniki: mąka ryżowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka lniana, mąka kokosowa bio, pestki dyni, pestki słonecznika bio, ziarno siemienia lnianego bio, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody

wartości odżywcze w 100 g wypieku:
wartość energetyczna – 195,72 kcal
tłuszcze – 3,98 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,76 g
węglowodany 30,72 g, w tym cukry 1,02 g
błonnik – 8,14 g
białko – 6,00 g
sól – 1,71 g

Bezglutenowe PIECZYWO PUCHATE na zakwasie, jaglano-lniane (niski indeks glikemiczny)
składniki: mąka jaglana, mąka lniana, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody

wartości odżywcze w 100 g wypieku:
wartość energetyczna – 164 kcal
tłuszcze – 2,11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,47 g
węglowodany 24,99 g, w tym cukry 0,75 g
błonnik – 8,10 g
białko – 7,10 g
sól – 1,70 g

Bezglutenowe PIECZYWO RUMIANE gryczane na zakwasie (niski indeks glikemiczny)
składniki: mąka gryczana, mąka lniana, mąka kokosowa bio, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody

wartości odżywcze w 100 g wypieku
wartość energetyczna – 161,82 kcal
tłuszcze – 1,86 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,65 g
węglowodany 25,18 g, w tym cukry 1,18 g
błonnik – 9,45 g
białko – 6,46 g
sól – 1,70 g

Bezglutenowe PIECZYWO AFRYKAŃSKIE na zakwasie (niski indeks glikemiczny)
składniki: mąka teff, mąka sorgo bio, mąka lniana, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody

wartości odżywcze w 100 g wypieku:
wartość energetyczna – 145,20 kcal
tłuszcze – 1,54 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,66 g
węglowodany 23,64 g, w tym cukry 1,40 g
błonnik – 6,62 g
białko – 5,99 g
sól – 1,70 g

Bezglutenowe PIECZYWO KETO MIGDAŁOWE na zakwasie (niski indeks glikemiczny)
składniki: mąka migdałowa, mąka lniana, babka jajowata, sól kłodawska, naturalny zakwas gryczany z mąki i wody
 
wartości odżywcze w 100 g wypieku:
wartość energetyczna – 268,50 kcal               
tłuszcze – 21,14 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,05 g                           
węglowodany 3,55g , w tym cukry 1,34 g                  
błonnik – 11,57 g                   
białko – 10,39 g          
sól – 1,70 g

Na terenie zakładu występują alergeny: jajka, produkty mleczne, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy ziemne, migdały, sezam, ryby, cynamon.